Звіт про проведення тижня з професії «Кухар» (ТВСВ)

З 01 по 05 березня 2021 року в ТВСВ с. Войниха  був проведений тиждень з професії «Кухар».

Мета та задачі тижня

  1. Підвищення інтересу здобувачів освіти до обраної професії.
  2. Здійснення зв’язку теорії і практики.
  3. Надання можливості здобувачам освіти для самовираження, як особистості.
  4. Виховання стремління до досягнення більш високих результатів при отриманні професії кухар.
  5. Виховання почуття відповідальності за доручену справу, почуття колективізму, єдності.

Програма тижня передбачала проведення конкурсу професійної майстерності, відкритого виховного заходу, кулінарної вікторини, виставки виробів з дріжджового та млинцевого тіста, тематичного столу «Смачні квіти».

Тиждень розпочався з  виставки  стіннівок , які презентували учні гр.12кк та 22кк на тему «Я в професії».

02.03.2021р. був проведений відкритий виховний захід «Кулінарний календар», викладач О. М. Зайцева. За мету  було поставлено формувати ціннісне ставлення до традицій різних народів; ознайомити з особливостями, та культурою  харчування народів світу,  смаками, асортиментом та  складом  національних страв; поглибити знання з технології приготування їжі; розвивати творчі здібності здобувачів освіти, формування у них навичок самоосвіти.  Під час заходу здобувачі освіти  показали захоплення  та зацікавленість з вивчення своєї професії,  вміння самостійно працювати з додатковою інформацією та колективного творчого обговорення питань теми.

02.03. 2021р. В рамках проведення тижня було проведено майстром в/н О. М. Корніяченко виставку-продаж виробів з дріжджового та млинцевого тіста, здобувачі освіти гр..22кк представили борошняні вироби в асортименті: піца з ковбасою та сиром, пиріжки печені з капустою та повидлом, ватрушки з сиром, плюшка, біляші, розтягаї, млинчики з різними начинками, чебуреки. Здобувачі освіти показали практичні навики в приготуванні виробів з дріжджового та млинцевого тіста.

03.03.2021р. разом із здобувачами освіти МЦППЗЗВ м. Хорол  був проведений конкурс фахової майстерності.

Метою конкурсу було перевірка фахових знань теоретичної, професійно-практичної підготовки, вдосконалення професійних навичок, уміння здобувачів освіти застосовувати теоретичні знання у практичних навичках, застосування сучасних технологій кулінарної справи.

В програмі конкурсу відбувся теоретичний тур, де здобувачі освіти показали свої знання з технології приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, основ санітарії та гігієни, організації виробництва, охорони праці.

Основні вміння та навики конкурсанти мали можливість продемонструвати під час приготування основної страви: вареники з картоплею та грибами та вареники з сиром. Журі оцінювали смак страви, дотримання технології приготування та подачу, відповідно до вимог сучасності.

Кращими в даному конкурсі були визначені:

І місце – Пойда Олена (група №12-кк)

ІІ місце – Труханова Яна (група № 39 Кух. Конд.)

ІІІ місце – Криворотько Аліна (група №22-кк)

04.03.21р. був організований здобувачами освіти разом з майстром в/н Семченко З. А. тематичний стіл «Смачні квіти». На якому представили холодні страви та закуски у вигляді квітів. Здобувачі освіти показали свої кулінарні здібності у приготуванні закусок, а також показали способи нестандартного оформлення страв: троянда, кали, хризантема, соняшник, квітка-семицвітка, тюльпан, кукурудза, орхідея. Квіти можуть бути не тільки гарними, а і смачними.

04.03.21р. Вікторина «Як я знаю українську кухню» підготувала та провела викладач О.М. Зайцева.  Мета проведення: розвивати логічне мислення, впевненість у власних силах; виховувати почуття поваги до національної кухні. Переможцем вікторини стала учениця гр.12кк Мироненко Т.

Підведення підсумків.

У проведенні тижня з професії «Кухар» приймали участь групи 12кк та 22кк. Найактивнішими були учні ІІІ курсу: Мироненко В., Криворотько А., Новохатько Д., Федоренко А., Теровець І., Шуть С., а также учні ІІ курсу Мироненко Т., Пойда О.