Звіт про проведення тижня з професії «Кухар» (МЦППЗЗВ)

Згідно плану  освітньої діяльності на 2020–2021 н.р. у Міжрегіональному центрі  з 01 по 05 березня  2021 року проводився  тиждень   з професії «Кухар».

В програмі  тижня було заплановано та  проведено:

  • У понеділок (01.03.2021 р.) відбулося відкриття тижня, виставка стіннівок. ● 01.03. – 02.03.21 р. проведені пробні кваліфікаційні роботи в групі 42 кух. (рівень кваліфікації – 3 розряд).
  • 02.03.2021 р. викладачем Троян І.П. та майстром виробничого навчання Лисенко Т.М. було проведено відкритий виховний захід на тему: «Містер Бутерброд», в якому брали участь здобувачі освіти групи 41кух.оф.
  • 03.03.21 р. проведено конкурс фахової майстерності з професії «Кухар».

Здобувачі освіти виконували завдання, які відповідають рівню кваліфікації  кухаря  3 та 4 розрядів. Теоретичне завдання  конкурсу складалося із   тестових завдань, що включали питання на знання програмного матеріалу предметів «Технологія приготування  їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва  та обслуговування», «Устаткування підприємств  харчування», «Гігієна та санітарія виробництва», «Охорона праці».  Практичне завдання складалось із  приготування, оформлення та подачі  страв: для третього розряду «Картопля смажена (з сирої)»; для четвертого розряду – «Вареники з сиром» і «Вареники з картоплею та грибами». Оцінювання проводилось відповідно для кожного розряду окремо.

На підставі протоколу журі конкурсу  визначені переможці  конкурсу фахової майстерності з професії  «Кухар»:

■ рівень кваліфікації – 3 розряд:

– Коваленко Віталіна, здобувач освіти групи 41 кух.оф. – І місце;

– Безкоровайна Софія, здобувач освіти групи 41 кух.оф. – ІІ місце;

– Камінська Вікторія, здобувач освіти групи 41 кух.оф. – ІІІ місце;

■ рівень кваліфікації – 4 розряд:

– Пойда Олена, здобувач освіти групи 12 кк  – І місце;

– Труханова Яна, здобувач освіти групи 39 кух.конд.  –  ІІ місце;

– Криворотько Аліна, здобувач освіти групи 22 кк  –  ІІІ місце.

  • 04.03.2021 р. майстром виробничого навчання Кулик В.М. проведено відкритий урок з виробничого навчання (вступний інструктаж) на тему: «Приготування гарячих напоїв».
  • 04.03.2021 р.) викладачем Марусенко О.В. та майстром виробничого навчання Ярошенко Н.М. було проведено міжпредметний семінар на тему: «Млинці в кулінарії та національних традиціях», в якому брали участь здобувачі освіти груп 37кух.оф. та 39 кух.конд.

В останній день були підведені підсумки. Здобувачі освіти, які активно брали участь у тижні з професії нагороджені дипломами та подяками.