З 01 по 05 березня 2021 року в ТВСВ с. Войниха був проведений тиждень з професії «Кухар».
Мета та задачі тижня
- Підвищення інтересу здобувачів освіти до обраної професії.
- Здійснення зв’язку теорії і практики.
- Надання можливості здобувачам освіти для самовираження, як особистості.
- Виховання стремління до досягнення більш високих результатів при отриманні професії кухар.
- Виховання почуття відповідальності за доручену справу, почуття колективізму, єдності.
Програма тижня передбачала проведення конкурсу професійної майстерності, відкритого виховного заходу, кулінарної вікторини, виставки виробів з дріжджового та млинцевого тіста, тематичного столу «Смачні квіти».
Тиждень розпочався з виставки стіннівок , які презентували учні гр.12кк та 22кк на тему «Я в професії».
02.03.2021р. був проведений відкритий виховний захід «Кулінарний календар», викладач О. М. Зайцева. За мету було поставлено формувати ціннісне ставлення до традицій різних народів; ознайомити з особливостями, та культурою харчування народів світу, смаками, асортиментом та складом національних страв; поглибити знання з технології приготування їжі; розвивати творчі здібності здобувачів освіти, формування у них навичок самоосвіти. Під час заходу здобувачі освіти показали захоплення та зацікавленість з вивчення своєї професії, вміння самостійно працювати з додатковою інформацією та колективного творчого обговорення питань теми.
02.03. 2021р. В рамках проведення тижня було проведено майстром в/н О. М. Корніяченко виставку-продаж виробів з дріжджового та млинцевого тіста, здобувачі освіти гр..22кк представили борошняні вироби в асортименті: піца з ковбасою та сиром, пиріжки печені з капустою та повидлом, ватрушки з сиром, плюшка, біляші, розтягаї, млинчики з різними начинками, чебуреки. Здобувачі освіти показали практичні навики в приготуванні виробів з дріжджового та млинцевого тіста.
03.03.2021р. разом із здобувачами освіти МЦППЗЗВ м. Хорол був проведений конкурс фахової майстерності.
Метою конкурсу було перевірка фахових знань теоретичної, професійно-практичної підготовки, вдосконалення професійних навичок, уміння здобувачів освіти застосовувати теоретичні знання у практичних навичках, застосування сучасних технологій кулінарної справи.
В програмі конкурсу відбувся теоретичний тур, де здобувачі освіти показали свої знання з технології приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, основ санітарії та гігієни, організації виробництва, охорони праці.
Основні вміння та навики конкурсанти мали можливість продемонструвати під час приготування основної страви: вареники з картоплею та грибами та вареники з сиром. Журі оцінювали смак страви, дотримання технології приготування та подачу, відповідно до вимог сучасності.
Кращими в даному конкурсі були визначені:
І місце – Пойда Олена (група №12-кк)
ІІ місце – Труханова Яна (група № 39 Кух. Конд.)
ІІІ місце – Криворотько Аліна (група №22-кк)
04.03.21р. був організований здобувачами освіти разом з майстром в/н Семченко З. А. тематичний стіл «Смачні квіти». На якому представили холодні страви та закуски у вигляді квітів. Здобувачі освіти показали свої кулінарні здібності у приготуванні закусок, а також показали способи нестандартного оформлення страв: троянда, кали, хризантема, соняшник, квітка-семицвітка, тюльпан, кукурудза, орхідея. Квіти можуть бути не тільки гарними, а і смачними.
04.03.21р. Вікторина «Як я знаю українську кухню» підготувала та провела викладач О.М. Зайцева. Мета проведення: розвивати логічне мислення, впевненість у власних силах; виховувати почуття поваги до національної кухні. Переможцем вікторини стала учениця гр.12кк Мироненко Т.
Підведення підсумків.
У проведенні тижня з професії «Кухар» приймали участь групи 12кк та 22кк. Найактивнішими були учні ІІІ курсу: Мироненко В., Криворотько А., Новохатько Д., Федоренко А., Теровець І., Шуть С., а также учні ІІ курсу Мироненко Т., Пойда О.