Згідно плану освітньої діяльності на 2020–2021 н.р. у Міжрегіональному центрі з 01 по 05 березня 2021 року проводився тиждень з професії «Кухар».
В програмі тижня було заплановано та проведено:
- У понеділок (01.03.2021 р.) відбулося відкриття тижня, виставка стіннівок. ● 01.03. – 02.03.21 р. проведені пробні кваліфікаційні роботи в групі 42 кух. (рівень кваліфікації – 3 розряд).
- 02.03.2021 р. викладачем Троян І.П. та майстром виробничого навчання Лисенко Т.М. було проведено відкритий виховний захід на тему: «Містер Бутерброд», в якому брали участь здобувачі освіти групи 41кух.оф.
- 03.03.21 р. проведено конкурс фахової майстерності з професії «Кухар».
Здобувачі освіти виконували завдання, які відповідають рівню кваліфікації кухаря 3 та 4 розрядів. Теоретичне завдання конкурсу складалося із тестових завдань, що включали питання на знання програмного матеріалу предметів «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та обслуговування», «Устаткування підприємств харчування», «Гігієна та санітарія виробництва», «Охорона праці». Практичне завдання складалось із приготування, оформлення та подачі страв: для третього розряду «Картопля смажена (з сирої)»; для четвертого розряду – «Вареники з сиром» і «Вареники з картоплею та грибами». Оцінювання проводилось відповідно для кожного розряду окремо.
На підставі протоколу журі конкурсу визначені переможці конкурсу фахової майстерності з професії «Кухар»:
■ рівень кваліфікації – 3 розряд:
– Коваленко Віталіна, здобувач освіти групи 41 кух.оф. – І місце;
– Безкоровайна Софія, здобувач освіти групи 41 кух.оф. – ІІ місце;
– Камінська Вікторія, здобувач освіти групи 41 кух.оф. – ІІІ місце;
■ рівень кваліфікації – 4 розряд:
– Пойда Олена, здобувач освіти групи 12 кк – І місце;
– Труханова Яна, здобувач освіти групи 39 кух.конд. – ІІ місце;
– Криворотько Аліна, здобувач освіти групи 22 кк – ІІІ місце.
- 04.03.2021 р. майстром виробничого навчання Кулик В.М. проведено відкритий урок з виробничого навчання (вступний інструктаж) на тему: «Приготування гарячих напоїв».
- 04.03.2021 р.) викладачем Марусенко О.В. та майстром виробничого навчання Ярошенко Н.М. було проведено міжпредметний семінар на тему: «Млинці в кулінарії та національних традиціях», в якому брали участь здобувачі освіти груп 37кух.оф. та 39 кух.конд.
В останній день були підведені підсумки. Здобувачі освіти, які активно брали участь у тижні з професії нагороджені дипломами та подяками.