Тиждень з професії «Кондитер»

З  метою розвитку творчої ініціативи здобувачів освіти, формування інтересу до професії «Кондитер», розуміння необхідності та престижності робітничих професій, з 15 по 19  березня 2021 року в ТВСВ с. Войниха  був проведений тиждень з професії «Кондитер».  Професійний тиждень – одна із форм роботи, що містить цілеспрямовану, колективну, індивідуальну, практичну діяльність, спрямовану на підвищення якості навчання, професійної підготовки і  розвитку творчої діяльності здобувачів освіти. Програма тижня передбачала проведення конкурсу професійної майстерності, відкритого уроку з виробничого навчання, ділової гри, квест-гри, круглого столу.

Розпочався тиждень з  виставки  стіннівок, які презентували здобувачі освіти групи №22-кк на тему «Солодка професія – кондитер». Продовжила тиждень з професії «Кондитер» викладач Зайцева О. М., яка провела круглий стіл за  темою «Прянична майстерня» із здобувачами освіти гр. №22-кк. Було надано багато цікавої інформації  щодо прийомів сучасного оформлення виробів з пряничного тіста,  історії виникнення різноманітних пряників, для приготування яких можна використовувати сучасні інгредієнти. Присутні поринули у світ цікавих фактів з виробництва цих солодощів.

16.03.21 майстром в/н Корніяченко О. М. був проведений відкритий урок в гр. №22-кк на тему «Приготування дріжджового тіста та виробів з нього».

17.03.21 в рамках проведення тижня з професії  «Кондитер»  з метою перевірки фахових знань теоретичної, професійно-практичної підготовки,  розвитку творчих здібностей здобувачів освіти був  проведений  теоретичний та практичний конкурс фахової майстерності з професії «Кондитер» серед здобувачів освіти гр. №22-кк.

Програма конкурсу передбачала:

  • виконання теоретичного завдання;
  • виконання практичного завдання.

Під час виконання теоретичного завдання,  здобувачі освіти показали свої знання з технології приготування борошняних кондитерських виробів  з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, основ санітарії та гігієни, організації виробництва, охорони праці. Виконання теоретичного завдання здійснювалось у вигляді  тестування.

Основні вміння та навики конкурсанти мали можливість продемонструвати під час виконання практичного завдання, а саме  приготування виробу «Булочка – плетінка» та прикрас і оздоблень з прісного тіста для багатопорційних виробів. І саме під час проведення практичного конкурсу здобувачі освіти показали свої творчі здібності, політ фантазії та майстерність.

За підсумками двох турів рішенням журі призові місця посіли:

І місце – Криворотько Аліна,   гр. 22кк

ІІ місце – Мироненко Вікторія,  гр. 22кк

Новохатько Дарина,    гр. 22кк

ІІІ місце – Федоренко Анастасія,  гр.. 22кк

18.03.21 викладачем Зайцевою О. М. була проведена ділова гра «Пекарської справи майстер», в якій взяли активну участь здобувачі освіти       гр.№22-кк. Гра пройшла креативно, творчо та цікаво. Вона була сповнена цікавими та оригінальними завданнями та інформацією. Перемогу отримала команда «Тортики».

Яскравим завершенням тижня стала гра «Професійні перегони» в ході проведення дня відкритих дверей, яку підготували та провели майстри в/н Корніяченко О. М., Семченко З. А. та викладач Зайцева О. М. разом із здобувачами освіти гр.№12-кк та №22-кк для абітурієнтів, що завітали до закладу освіти. Адже вибір професії – це друге народження людини. Від того, настільки правильно вибраний життєвий шлях, залежить суспільна цінність людини, її місце серед людей, задоволеність роботою, її фізичне та нервово-психічне здоровʼя, радість і щастя. Випускники шкіл мали змогу відчути себе справжніми кулінарами, дізнались багато цікавого про професії та позмагались в кулінарній вікторині.

Підведення підсумків. Протягом тижня здобувачі освіти  гр.№22-кк проявили свої найкращі таланти, професійні та творчі здібності. Найактивнішими були Мироненко В.,  Криворотько А.,  Новохатько Д.,  Федоренко А. Усі заходи в рамках тижня «Кондитера» пройшли в цікавому, нестандартному і сучасному форматі.