Україна славиться безкрайніми степами, густими лісами, величними горами, повноводими ріками та неозорими полями пшениці, що колоситься. Неповторність її ландшафтам додають голови соняшників, що повертаються слідом за сонцем, полум’яніючі грона осінньої калини, задумливо схилені над гладінню ставків верби, тінисті вишневі сади, гнізда білосніжних лелек над сільськими хатами.
Славляться українці й своєю незрівнянною кухнею: борщ, сало, пампушки з часником, вареники, ковбаска домашня, голубці, узвар… Це лише мільйонна частина зі списку українських страв.
15 лютого 2022 року в кухні-лабораторії з дегустаційною залою проведено відкритий виховний захід на тему: «Ярмарок українських страв», присвячений стравам української кухні. Під час виховного заходу здобувачі освіти доповнили знання про традиційні страви української кухні, що є частиною народного побуту, особливостями їх приготування: це хліб і сало; борщ та куліш і каша; вареники та галушки;напої та солодкі страви: узвар, кисіль.
У процесі виховного заходу розвивався інтерес до народних звичаїв і традицій, формувалася національна свідомість; виховувалася любов до традицій українського народу, повага до культурної спадщини.
Під час виховного заходу здобувачі освіти Пипко Денис та Киблик Діана виконували такі пісні: «Як у нас на Україні», «Борщ», «А мій милий вареничків хоче».