Ярмарок українських страв

Україна славиться безкрайніми степами, гус­тими лісами, величними горами, повноводими ріками та неозорими полями пшениці, що коло­ситься. Неповторність її ландшафтам додають голови соняшників, що повертаються слідом за сонцем, полум’яніючі грона осінньої калини, за­думливо схилені над гладінню ставків верби, тінисті вишневі сади, гнізда білосніжних лелек над сільськими хатами.

Славляться українці й своєю незрівнянною кухнею: борщ, сало, пампушки з часником, вареники, ковбаска домашня, голубці, узвар… Це лише мільйонна частина зі списку українських страв.

15 лютого 2022 року в кухні-лабораторії з дегустаційною залою проведено відкритий виховний  захід  на тему: «Ярмарок українських страв», присвячений  стравам української кухні. Під час виховного заходу здобувачі освіти доповнили  знання про традиційні страви української кухні, що є частиною народного побуту,  особливостями їх приготування: це хліб і сало; борщ  та куліш і каша; вареники та галушки;напої та солодкі страви: узвар, кисіль.

У процесі виховного заходу розвивався   інтерес до народних звичаїв і традицій, формувалася  національна свідомість; виховувалася любов до традицій українського народу, повага до культурної спадщини.

Під час виховного заходу здобувачі освіти Пипко Денис та Киблик Діана виконували такі пісні: «Як у нас на Україні»,  «Борщ»,   «А мій милий вареничків хоче».