З метою розвитку творчої ініціативи здобувачів освіти, формування інтересу до професії «Кондитер», розуміння необхідності та престижності робітничих професій, з 15 по 19 березня 2021 року в ТВСВ с. Войниха був проведений тиждень з професії «Кондитер». Професійний тиждень – одна із форм роботи, що містить цілеспрямовану, колективну, індивідуальну, практичну діяльність, спрямовану на підвищення якості навчання, професійної підготовки і розвитку творчої діяльності здобувачів освіти. Програма тижня передбачала проведення конкурсу професійної майстерності, відкритого уроку з виробничого навчання, ділової гри, квест-гри, круглого столу.
Розпочався тиждень з виставки стіннівок, які презентували здобувачі освіти групи №22-кк на тему «Солодка професія – кондитер». Продовжила тиждень з професії «Кондитер» викладач Зайцева О. М., яка провела круглий стіл за темою «Прянична майстерня» із здобувачами освіти гр. №22-кк. Було надано багато цікавої інформації щодо прийомів сучасного оформлення виробів з пряничного тіста, історії виникнення різноманітних пряників, для приготування яких можна використовувати сучасні інгредієнти. Присутні поринули у світ цікавих фактів з виробництва цих солодощів.
16.03.21 майстром в/н Корніяченко О. М. був проведений відкритий урок в гр. №22-кк на тему «Приготування дріжджового тіста та виробів з нього».
17.03.21 в рамках проведення тижня з професії «Кондитер» з метою перевірки фахових знань теоретичної, професійно-практичної підготовки, розвитку творчих здібностей здобувачів освіти був проведений теоретичний та практичний конкурс фахової майстерності з професії «Кондитер» серед здобувачів освіти гр. №22-кк.
Програма конкурсу передбачала:
- виконання теоретичного завдання;
- виконання практичного завдання.
Під час виконання теоретичного завдання, здобувачі освіти показали свої знання з технології приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, основ санітарії та гігієни, організації виробництва, охорони праці. Виконання теоретичного завдання здійснювалось у вигляді тестування.
Основні вміння та навики конкурсанти мали можливість продемонструвати під час виконання практичного завдання, а саме приготування виробу «Булочка – плетінка» та прикрас і оздоблень з прісного тіста для багатопорційних виробів. І саме під час проведення практичного конкурсу здобувачі освіти показали свої творчі здібності, політ фантазії та майстерність.
За підсумками двох турів рішенням журі призові місця посіли:
І місце – Криворотько Аліна, гр. 22кк
ІІ місце – Мироненко Вікторія, гр. 22кк
Новохатько Дарина, гр. 22кк
ІІІ місце – Федоренко Анастасія, гр.. 22кк
18.03.21 викладачем Зайцевою О. М. була проведена ділова гра «Пекарської справи майстер», в якій взяли активну участь здобувачі освіти гр.№22-кк. Гра пройшла креативно, творчо та цікаво. Вона була сповнена цікавими та оригінальними завданнями та інформацією. Перемогу отримала команда «Тортики».
Яскравим завершенням тижня стала гра «Професійні перегони» в ході проведення дня відкритих дверей, яку підготували та провели майстри в/н Корніяченко О. М., Семченко З. А. та викладач Зайцева О. М. разом із здобувачами освіти гр.№12-кк та №22-кк для абітурієнтів, що завітали до закладу освіти. Адже вибір професії – це друге народження людини. Від того, настільки правильно вибраний життєвий шлях, залежить суспільна цінність людини, її місце серед людей, задоволеність роботою, її фізичне та нервово-психічне здоровʼя, радість і щастя. Випускники шкіл мали змогу відчути себе справжніми кулінарами, дізнались багато цікавого про професії та позмагались в кулінарній вікторині.
Підведення підсумків. Протягом тижня здобувачі освіти гр.№22-кк проявили свої найкращі таланти, професійні та творчі здібності. Найактивнішими були Мироненко В., Криворотько А., Новохатько Д., Федоренко А. Усі заходи в рамках тижня «Кондитера» пройшли в цікавому, нестандартному і сучасному форматі.