Технологія приготування, вимоги до якості каш

Каша одна з найдавніших страв, яку готували і споживали слов’янські народи. Без каші важко уявити українську кухню. Це не проста, а обрядова страва. За стародавніх часів наречений з нареченою варили кашу – це було частиною весільного обряду, звідки й вийшло прислів’я «З ним каші не звариш». Кутю з узваром розносять родичі на Святвечір. У східних слов’ян був такий звичай: під час укладання мирного договору вороги варили кашу і їли її. Каша ставала символом союзу, без неї мирний договір не міг набути сили.
28 листопада 2019 в Центрі проведено відкритий інтегрований урок з предметів «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» та «Облік, калькуляція і звітність» на тему: «Технологія приготування, вимоги до якості каш» викладачами спецпредметів Гречковською С.Д. і Христенко Ю.О.
Методична мета відкритого уроку: формування професійних компетентностей учнів шляхом використання інтерактивних форм і методів навчання. Урок проведено у вигляді ділової гри, де дійовими особами є наукові співробітники, технологи, калькулятори, кухарі. Під час уроку застосовувалися інтерактивні вправи: «Калейдоскоп питань», «Незакінчене речення», «Встанови логічну послідовність». Застосування інтерактивних форм і методів навчання сприяє розвитку в учнів ключових компетентностей.

Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *