Мистецтво кулінарії – хоч і не головна, але невід’ємна і надзвичайно важлива риса самобутності того чи іншого народу, тому вона певним чином відтворює його звичаї, смаки й уподобання.
Мистецтво приготування їжі старіше всіх інших видів мистецтва і складає надзвичайно мальовничий та захоплюючо – цікавий розділ історії цивілізації.
Для того, щоб ознайомити учнів з традиційними стравами української, японської, англійської, турецької та італійської кухні, розширити їх світогляд витворами кулінарного мистецтва світу, викликати зацікавлення до кухонь різних країн світу, формувати ціннісне ставлення до майбутньої професії, 12.02.2020 майстром виробничого навчання Тетяною Фединою було проведене відкрите засідання гуртка «Віртуальна подорож у кулінарію».
Учні мали змогу побувати у віртуальній мандрівці щодо розвитку кулінарного мистецтва, яка базувалася на цікавому матеріалі, отриманому членами гуртка з Інтернет – ресурсів. Засідання супроводжувалося мультимедійною презентацією.
У кінці відкритого засідання гуртка відбулася кулінарна розминка, яка здійснювалася у вигляді відповідей учнів на поставлені запитання.