Головною метою роботи офіціанта є оперативне обслуговування відвідувачів. Сьогодні ця професія стала дуже поширеною завдяки створенню розгалуженої мережі підприємств ресторанного бізнесу і постійно потребує кваліфікованих кадрів. Тому в нашому навчальному закладі учні залюбки оволодівають сучасною професією.
Згідно плану освітньої роботи на 2019 – 2020 н.р. у Міжрегіональному центрі з 18.11. по 22.11.2019 року проходив тиждень з професії «Офіціант». У ході тижня проведено: виставку стінних газет, відкрите засідання гуртка «Фахової майстерності» майстра в/н Кулик В.М. на тему: «Бабусині вареники – Божі хваленики», конкурс фахової майстерності з професії «Офіціант», який складався з теоретичного та практичного завдання, сервірування тематичних столів. Практична частина складалася з 2 – х завдань: складання серветок, наливання і подавання чаю та рух з тацею. В конкурсі брали участь учні груп 33 кух.оф. та 37 кух.оф.
Участь в практичній частині конкурсу взяли переможці першого туру – учні груп 33 кух.оф Таран Юлія, Сторчак Володимир, Руденко Тетяна (майстер виробничого навчання Лисенко Тетяна Миколаївна) та учні 37кух.оф Гречіхіна Яна, Гайдаржі Тетяна, Гук Альона (майстер виробничого навчання Радченко Галина Петрівна). Також учні груп взяли участь в конкурсі стінних газет та сервіруванні тематичних столів.
Переможцями конкурсу фахової майстерності з професії «Офіціант» стали:
- Таран Юлія, учениця групи 33 кух.оф. – І місце;
- Гречіхіна Яна, учениця групи 37 кух.оф. – ІІ місце.;
- Руденко Тетяна, учениця групи 33 кух.оф. – ІІІ місце.