Специфіка роботи закладів ресторанного господарства передбачає виробництво великого асортименту страв, що зумовлює необхідність застосування широкого спектру технологічного обладнання. Так як багато страв готуються з м’яса, то для полегшення роботи необхідно застосування обладнання з обробки сировини, як на великих підприємствах так і на підприємствах невеликої потужності, з метою підвищення ефективності роботи підприємства, підвищення продуктивності праці. Тому опанування теми уроку: «Машини та механізми для подрібнення м’яса» так важливо для здобувачів освіти.
17 грудня 2020 року в групі 41кух.оф. викладачем Гречковською С.Д. проведено урок з предмета «Устаткування підприємств харчування» на тему: «Машини та механізми для подрібнення м’яса». Методична мета відкритого уроку: методика реалізації інтерактивних форм і методів навчання з метою формування професійних компетентностей здобувачів освіти. Знання отриманні при вивченні теми допоможуть здобувачам освіти не тільки під час уроків виробничого навчання, а й на виробництві під час роботи з механічним обладнанням.
Під час уроку проводилось тестування, інтерактивні вправи з використанням інтернет ресурсів. Здобувачі освіти практично здійснили складання робочих частин м’ясорубки.