Звіт про проведення тижня з професії «Кухар»

Згідно плану  освітньої діяльності на 2021–2022 н.р. у    Міжрегіональному центрі  з 18 по 22 жовтня  2021 року проводився  тиждень   з професії «Кухар».

В програмі  тижня було заплановано та  проведено:

  • У понеділок (18.10.2021 р.) відбулося відкриття тижня, виставка стіннівок. ● 18.10. – 20.10.21 р. викладачами Марусенко О.В. та Гречковською С.Д. проведені олімпіади із спецпредметів.
  • 19.03.2021р.: – майстром виробничого навчання Лисенко Т.М. було проведено гру «Майстер-шеф», в якій брали участь здобувачі освіти групи 41кух.оф.; – майстром виробничого навчання (ТВСВ) Семченко З.А. для здобувачів освіти групи 12 кк було проведено майстер-клас на тему: «Приготування  виробів з дріжджового тіста з різними начинками».
  • 20.10.21 р. майстри виробничого навчання Ярошенко Н.М. та Радченко Г.П. в групі 44 кух. провели кулінарний турнір «Вмілий кухар».
  • 21.10.21 р. майстри виробничого навчання Федина Т.Г. та Крохмаль С.Г. провели професійно-розважальне шоу «Спритний кухар», в якому брали участь здобувачі освіти групи  43кух.конд.
  • 21.10.21 р. проведено конкурс фахової майстерності з професії «Кухар».

Здобувачі освіти виконували завдання, які відповідають рівню кваліфікації  кухаря  3 та 4 розрядів. Теоретичне завдання  конкурсу складалося із   тестових завдань, що включали питання на знання програмного матеріалу предметів «Технологія приготування  їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва  та обслуговування», «Устаткування підприємств  харчування», «Гігієна та санітарія виробництва», «Охорона праці».  Практичне завдання складалось із:

– приготування та оформлення напівфабрикатів з котлетної маси з мʹяса: для третього розряду;

– приготування, оформлення та подачі  страви «Зрази мʹясні зі складним гарніром»: для четвертого розряду.

На підставі протоколу журі конкурсу  визначені переможці  конкурсу фахової майстерності з професії  «Кухар»:

■ рівень кваліфікації – 3 розряд:

– Гриценко Віктор – здобувач освіти групи 44 кух. – І місце;

– Коваленко Віталіна – здобувачка освіти групи 41 кух.оф. – ІІ місце;

– Безкоровайна Софія – здобувачка освіти групи 41 кух.оф. – ІІІ місце;

■ рівень кваліфікації – 4 розряд:

– Мірамонов Олексій – здобувач освіти групи 39 кух.конд.  – І місце;

– Труханова Яна – здобувачка освіти групи 39 кух.конд.  –  ІІ місце;

– Троневська Анастасія – здобувачка освіти групи 12 кк  –  ІІІ місце.

  • 22.10..2021 р. майстром виробничого навчання Кулик В.М. разом із здобувачами освіти групи 39 кух.конд. проведено засідання круглого столу на тему: «Приготування гарячих напоїв».

В останній день були підведені підсумки. Здобувачі освіти, які активно брали участь у тижні з професії нагороджені дипломами та подяками.