Як не піддаватися впливу

    У вашому оточенні з’явився цікава, сильна людина. Вам все подобається в ній, однак ви стали помічати, що все часто піддаєтеся її впливу. Ця людина уміє нав’язувати свою думку і маніпулювати оточуючими. Не ставайте жертвою чужої сили, вчіться не піддаватися впливу з боку, особливо якщо цей вплив стосується шкідливих звичок.

   Якже можна не піддаватися впливу? Прочитайте наступні інструкції.

Інструкція

1.Проаналізуйте, чому відбувається так, що ви часто погоджуєтеся на пропозиції цієї людини, навіть якщо самі не хочете чинити таким чином. Ймовірно, чоловік – успішний маніпулятор. Його сила духу і вміння переконувати людей настільки сильні, що протистояти їм буває не просто складно, а неможливо. Згадайте останні ситуації, коли ви чинили так, як вам не властиво, під впливом цієї людини.

2.Почніть працювати над собою. Не варто думати, що у вас вийде протистояти впливу з боку відразу ж. Це довгострокова робота, на яку може підти не один тиждень. Почніть з малого. Не поспішайте приймати пропозиції цієї людини. Відповідайте, що вам необхідно подумати, беріть паузу. Залишившись наодинці з собою, задайте собі питання: чи хочете ви прийняти пропозицію, чи підходить вона вам? Чесно відповідайте самому собі на нього, і тільки тоді озвучуйте своє рішення. Введіть подібну поведінка в звичку. Поступово і сам маніпулятор зрозуміє, що ви справляєтеся з собою, і буде змушений зменшити «натиск».

3.Найчастіше пропонуйте самі що-небудь. Не чекайте ініціативи від тієї людини, залежність від якого вас гнітить. Стати генератором ідей. Наприклад, якщо ваш друг постійно нав’язує вам певний вид відпочинку, і ви не в змозі відмовити, то надалі самі пропонуйте, чим ви хотіли б зайнятися сьогодні. Не бійтеся висловлювати свої бажання вголос впевнено, тільки так вас будуть сприймати всерйоз.

4.Зведіть спілкування з такою людиною до мінімуму. Якщо ви бачите, що всі ваші спроби марні і він не збирається відступати, постарайтеся спілкуватися з ним якомога рідше хоча б якийсь час. Вам потрібен термін, щоб повернутися до свого власного «я». Заради цього можна пожертвувати спілкуванням з однією людиною. Інакше ви одного разу схаменетесь, коли від вашої особистості практично нічого не залишиться. Будьте сильні духом і сповнені впевненості в тому, що у вас все вийде. І тоді все дійсно буде так.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *