Як запобігти отруєнню грибами

Гриби – надзвичайно цінний продукт харчування, який привертає до нас увагу  своїм смаком, універсальністю і користю. В їх склад входять білки, жири, вуглеводи. Гриби містять 18 амінокислот, корисні жирні кислоти, вітаміни А, В, РР, Е, D та велику кількість різноманітних мікроелементів. Вони можуть поліпшити імунітет, сприятливо впливають на серцево-судинну систему, обмін речовин та вироблення гормонів.

Але разом з тим цей корисний продукт може містити велику небезпеку, адже в природі існує чимало отруйних грибів. Зараз настав грибний сезон і багато українців вирушають на «тихе полювання». Щоб воно було безпечним, необхідно дотримуватись певних правил: збирати гриби в безпечних місцях (подалі від забруднених, екологічно небезпечних територій), знати як розрізнити їстівний гриб від отруйного, збирати лише ті гриби, в безпечності який ви впевнені тощо.

Саме про це йшла мова під час бесіди вихователя Лелюх Н.І. з учнями, які проживають у гуртожитку на тему «Як запобігти отруєнню грибами».

Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *